Grobno mjesto

Gå till innehållet

Huvudmeny

PISMO NAČELNIKU

Pismo Načelniku

S.Most.13.11.2019.g.
Elvedin F. Mujić
Sanski Most
elvedin.mujic@gmail.com

Pismo Načelniku opštine Sanski Most

Poštovani,

Nisam imao namjeru pisati Vam jer od Vas ne očekujim ništa. Pekla bi me međutim savjest da Vam ne pokažem na mom primjeru kakve "stručne" uposlenike imate u javnim službama opčine. Razumijem da ste večinu "podobnih" zatekli Vašim dolaskom na čelo opštinske uprave ali morate priznati da ste Vi i odgovorni za njihovu stručnost i rad. Zbog toga i pišem Vama ne da se žalim več da olakšam svoju savjest. Kao i većina građana i ja sam izgubio svaku nadu u pravo i pravdu u ovom današnjem vremenu ali ipak neko mora pokazati građnsku kuraž makar to bio pojedinac a vjerujem da će nas u buduče biti više.

Ali da pređemo na stvar:

Poslije svih otimačina od 1945 pa i u ovom vremenu sada mi se otima
grob
Nije šala, bilo bi smiješno da nije žalosno i istinito. Posjedujem uredan ugovor na dva pojedinačna grobna mjesta, od kojih je jedno uzurpirano i tu napravljeno grobno obilježje-spomenik za budući uzurpatorov ukop.
 
Podnosim zahtjev za inspekcijski nadzor komunalnoj  inspekciji koja je nadležna da vrši nadzor o sprovođenju opštinske odluke o grobljima sa svim dokazima o kršenju odredbi iz odluke u Člana 5 stav 2, Članu 23, Članu 24 stav 2 i Članu 25

Nakon dužeg čekanja bez odgovora obratio sam se usmeno nadležnom inspektoru u prisutnosti šefa službe gdje sam sa svojim zahtjevom bio totalno ignorisan. Prilog PM od 18.09.2019.g.

Konačno 08.10.2019.g. dobijam dopis-obavijest gdje inspektor neprofesionalno samo taksativno nabraja neistine iz izjave bez i jednog iznesenog dokaza od strane JKP.
U prilogu vam dostavljam osporeni dopis da možete uporediti.

Profesionalni pristup jednog inspektora bi trebao izgledati ovako:

"Mjerenjem na licu mjesta je utvrđeno da je još uvijek neiskorišteno-prazno grobno mjesto sa porodičnim spomen obiljžjem svojim gabaritima ušlo i uzurpiralo grobno mjesto br.80/18

Utvrđeno je da je JKP izdalo rezervaciju br.102/18 i dalo saglasnost i građevinsku dozvolu izvođaču za izgradnju porodičnog spomen obilježja znajuči unaprijed da če isto uzurpirati i onemogučiti ukop drugom ranije rezervisanom i ugovorenom grobnom mjestu br.80/18

Na osnovu gore utvrđenih činjenica i upoređivanjem važečih ugovora te relevantne prateće dokumentacije inspektor konstatatuje:

Da izgrađeno još uvijek neiskorišteno grobno mjesto sa grobnim obilježjem nanosi kao takvo štetu i povrijeđuje ugovorena prava iz ugovora  za grobno mjesto br.80/18 te se:
Nalaže JKP da u razumnom roku ukloni dio porodičng grobnog obiljržja te se donosi zaključak o zabrani ukopa sa trenutnim dejstvom".

Čitajuči  primljeni dopis-obavijest o inspekcijskom nadzoru koji je bez ikakve supstance i donešenog zaključka ne mogu a da se sa sjetom i pijetetom ne sjetim preminulog Mehmeda Mehe Osmančevića inspektora u opštini Sanski Most, čovjeka sa harizmom, nepotkupljivog, obrazovanog, kulturnog, sigurnog u svom poslu sa vrsnim poznavanjem zakonske regulative, cijenjenog i uvažavanog i od prijatelja i od onih nad kojima je vršio nadzor. Čovjek sa integritetom i u onom i u ovom sistemu.
Vama za razmišljanje.

Elvedin F. Mujić

Prilog: Obavijest br.09-23-5-2252/19
           PM od 19.09.2019.g.
           Hronologija događaja

Dostavljeno:
1.  Općinski načelnik, prof. Faris Hasanbegović
2.  Sekretar općinskog organa uprave, Mirsad Sadić
3.  Šefu službe za inspekcijske poslove, Elvis Pašić
4.  Inspektor, Fadil Rekanović
5.  Stečajnom upravniku JKP Sana
6.  Advokatu
7.  Zainteresovanim medijima na njihov zahtjev

Tillbaka till innehållet | Tillbaka till huvudmenyn